Marc van Rooij

Geboren 1961 te Made (Noord Brabant)

Marc studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in zowel contrabas/basgitaar lichte muziek als contrabas klassieke muziek. Als jazzbassist speelde hij onder andere met Johnny Griffin, Deborah Brown, Dee Daniels, Bob Mintzer, Woody Shaw, Ferdinand Povel, Milt Jackson, John Engels e.v.a. Hij was diverse malen te zien en horen op het North Sea Jazz Festival o.a. in duo met Rob van Bavel. Hij won de solistenprijs van het Middelsee Jazzfestival 1986.

In het theater speelde hij bij o.a. Toon Hermans en Mini & Maxi.  Als klassiek bassist remplaceert hij regelmatig bij o.a. Het Brabants Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlands Philharmonisch Orkest.

Marc is bassist van Grupo del Sur, behalve composities van Astor Piazzolla speelt deze groep ook arrangementen van Marc.

Hij is mede-oprichter van de stichting Pro Basse, die tot doel heeft de contrabas te promoten en dan met name bij jonge kinderen.

Voorts is hij werkzaam als arrangeur (voor o.a. Miranda van Kralingen, Sinfonietta Amsterdam, Residentie Orkest, Wilma Bierens, div. big bands, Mini & Maxi) en big band-leider. Marc is hoofdvakdocent aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.