Breda Jazz Festival

Breda Jazz Festival

Breda Jazz FestivalVoor dit concert dient u kaarten te kopen. Dit kunt u doen op deze pagina vanaf tweede paasdag 10:00 uur.

Naast de welbekende binnenconcerten zijn er dit jaar ook zes kleinschalige concerten. Deze intieme concerten vinden plaats op een bijzondere locatie, waar u in alle rust kunt genieten van uw favoriete muziek voor een zacht prijsje op het Breda Jazz Festival.

Dit jaar betrekken wij, het Breda Jazz Festival, een nieuw podium bij het jazzfestival: De Luthers Kerk. Hier kunt u tijdens de Contemporary Jazz Club middagen genieten van hedendaagse jazz door nationale toppers. Met op de donderdagmiddag: Het Rob van Bavel Trio (NL).

Het Rob van Bavel Trio is weer begonnen! Dit driemanschap bestond in 2014 een kwart eeuw, en vierde dat met een jubileum-cd. Van Bavels eigen composities worden daarop afgewisseld met hoogtepunten van Bill Evans en Duke Ellington. Heldere, speelse jazz die vanaf de eerste noot een feest van herkenning is.

In de jaren tachtig reisde het Rob van Bavel Trio de wereld over, onder meer als begeleider van internationale jazzgiganten. Na een pauze van enkele jaren is de oude drive weer terug. De CD Anniversary laat een geweldig op elkaar ingespeeld trio horen dat laveert tussen standaards en improvisaties. Tussen swing en bop. Tussen een melancholieke Mood Indigo en Van Bavels eigen pittige It’s a Shuffle.